Si tanquem els ulls i fem memòria de ben segur que recordem la primera vegada que vam trepitjar el Titus (sigui platja, la Carpa o si sou molt joves, l’Espai). Les ganes d’entrar, trobar-te a tothom, en especial a aquella persona que t’agradava i que t’havia dit que hi seria… Tardes, vespres, nits i matinades… Unes discoteques que van veure néixer a moltes parelles de les quals després en van néixer filles i fills que avui ja en són clients. El cicle de la vida badalonina: Ser jove, tenir l’edat legal per entrar a Titus i que vingui el teu pare a buscar-te amb el cotxe, gaudir dels anys de festa, anar-hi un dia i adonar-te que ets massa gran per l’entorn del moment i, finalment, convertir-te en el pare que espera als seus fills amb el cotxe a la porta de la discoteca…
Avui hem pogut conversar amb en Ramon Fonollà, gerent de Titus Carpa i Espai Titus. Figura mítica de l’oci badaloní. Amb ell hem repassat la història de la seva família, l’origen del nom Titus, com és el dia a dia de qui regenta una discoteca de referència, l’arribada i gestió de la COVID i com encaren el futur post-pandèmia.
Hem xerrat, també, sobre el model d’oci nocturn de la ciutat. Què funciona? Què podria millorar?
A més, hem descobert quines són les cançons, segons ell, imprescindibles per a les millors nits de festa.
Hem tingut la sort de poder tenir aquesta conversa amb en Ramon Fonollà, en Ramon de Carpa. Aquella persona que juntament amb la seva família han fet de la marca Titus, una marca familiar i, a la vegada, de referència a la comarca i fora d’aquesta. Hem conegut a l’home que trobem a la porta de la seva discoteca fent front a unes cues quilomètriques de persones que hi volen entrar o a qui veiem a la cabina amb els DJ. Una persona dedicada al seu negoci que té molt clar que cada dia (nit) compta per seguir fent de les discoteques de Titus (La Carpa i l’Espai) dos dels pilars fonamentals de l’oci nocturn de la ciutat.
I evidentment, hem descobert què és el que li agrada més i el que li agrada menys de Badalona.