Divendres 7 de maig les jugadores del primer equip del Club Esportiu Seagull Badalona seran les encarregades de pronunciar el pregó i donar el tret de sortida a les Festes de Maig 2021. Un pregó que enguany, a causa de les mesures de prevenció de la Covid-19, es farà al Teatre Zorrila i s’emetrà per Televisió de Badalona.
Molts badalonins i badalonines, per no dir una gran majoria, amants de les Festes de Maig i de la seva ciutat, s’han imaginat alguna vegada dalt del balcó de l’Ajuntament de la Plaça de la Vila pronunciant el pregó de les festes. El fet d’estar allà i ser l’escollit, per tot el que implica, és un dels grans reconeixements que et pot retre la ciutat per haver fet bé les coses. Aquest any canvia el balcó pel Teatre Zorrilla, però no varia el significat. Les jugadores del Cub Esportiu Seagull seran reconegudes davant la ciutat pels mèrits esportius i pel seu compromís amb la igualtat al món de l’esport.
La jugadora badalonina i capitana del Seagull, Alba Gordo, serà l’encarregada de pronunciar el pregó: “Jo, com a capitana, faré el pregó. Hem preparat el discurs totes juntes per estar d’acord amb el que volem dir i les meves companyes estaran amb mi.” L’Alba Gordo assegura que han rebut la notícia amb molta il·lusió, però que no sempre s’han sentit prou reconegudes per la ciutat: “Ja era hora, ja tocava. No sempre ens hem sentit recolzades al cent per cent per part de la ciutat i molta gent encara no ens coneix.” Per aquest motiu, creu que un acte com el del pregó és important perquè permetrà presentar el Seagull davant tots els veïns de la ciutat que no segueixen a l’equip.
Les “gavines”, com són conegudes popularment, actualment juguen a la Lliga Reto Iberdrola, la segona divisió nacional, i fa temporades que lluiten per pujar a primera per tal de fer-se un lloc entre les millors. El Seagull és un club únicament femení, amb futbol base i el primer equip. Un primer equip que, anys enrere, havia compartit estructura amb el Club de Futbol Badalona. L’Alba Gordo, de fet, va arribar a vestir la samarreta escapulada abans que el Seagull es desvinculés del tot del Badalona. “Al futbol masculí se li dóna mot més ressò, va molta més gent a l’Estadi… En canvi, amb el Seagull costa més.” Sobre la relació entre els dos clubs, també ha confessat que no hi ha gaire bona sintonia i que no entén el perquè: “No hi ha molt bona sintonia, és veritat que seria interessant una major unió entre els dos clubs per tal de donar més visibilitat a la ciutat.” Sobre la popularització del futbol femení creu que gairebé tot, passa per la difusió que es faci als mitjans de comunicació.
Pel que fa a la trajectòria del Seagull, aquest any -de la mateixa manera que les darreres temporades-, ha vist com es quedava a les portes de poder lluitar per l’ascens. “Hem tingut molt mala sort. El primer any ens vam quedar a tan sols un partit. Hi ha molts bons equips, després ens va tocar jugar contra el Tacón que ara és el Madrid… Estem en el bon camí i algun dia ho podrem aconseguir.” L’Alba Gordo és conscient que cada vegada hi ha clubs més bons amb pressupostos elevats, però explica que des del club s’està treballant molt bé. Sobretot amb el futbol base.
A l’entrevista hem repassat amb la capitana del Seagull molts àmbits del món del futbol i, en concret, de l’esport femení i el seu camí cap a la professionalització. “Jo treballo. Dues companyes, per exemple, són professores i no deixaran la seva professió per dedicar-se al futbol. Ens agrada, però perdem molt temps i no és un hobby. T’aixeques, treballes, dorms… És un cicle del qual no surts, no arribes a tot, no pots fer més coses… Pot generar depressió. I no està pagat.”
A continuació podeu mirar i escoltar l’entrevista sencera. Una conversa on hem tractat grans qüestions de l’esport, però que, d’una manera o altra, també afecten el dia a dia de la nostra societat en tots els àmbits. Finalment, com és habitual a les entrevistes de Revista de Badalona, la jugadora badalonina ens ha confessat que és el que més li agrada, i també el que menys, de la seva ciutat, Badalona.