La passió que desperta la moda per les cerveses artesanals, va molt més enllà del seu consum. Són molts els grups d’amics que queden per descobrir noves cerveses –sigui d’origen diferent o bé de la seva marca preferida-. I també per debatre entre ells les seves característiques, com per exemple la composició, el gust o el grau. Tot això es converteix en una activitat que, a més, sota el nucli de la cervesa, també genera un vincle social i de grans converses entre amics.
Per oferir una experiència de qualitat als clients, algunes marques de cervesa, van incorporar el concepte de ‘Taproom’. Aquest consisteix en un espai -moltes vegades dins de la mateixa fàbrica-, on els clients poden consumir les diferents birres de la marca. Més enllà d’un bar, el ‘Taproom’ permet tenir una relació directa amb els seus productors.
Imagineu-vos que esteu amb el vostre grup d’amics i amigues i podeu consultar els dubtes referents a una cervesa en concret als mateixos fabricants sense haver d’acudir a Google. Per exemple, a un article anterior també dedicat a la cervesa, parlàvem de la importància de l’aigua per a la seva composició -l’origen, la qualitat, la química, els diferents processos, etcètera-. Aquesta és una qüestió de les moltes que podrien sorgir a un consumidor i que podrien ser resoltes en el ‘Taproom’. Unes respostes que no serien explicades per una persona qualsevol, sinó pel mateix fabricant d’aquella cervesa en concret. Aquest és el valor afegit del ‘Taproom’, un espai que no només està dedicat al consum, sinó que pot esdevenir una font de coneixement i també social.
Pels que encara no ho sapigueu, a Badalona, tenim una fàbrica de cervesa artesanal: la Catalan Brewery. La seva passió per la cervesa també va més enllà de la producció de les seves diferents variants i, per aquest motiu, la Catalan Brewery compta amb un espai a la mateixa fàbrica que permet degustar les seves cerveses acompanyades d’hamburgueses, carns i tapes.
El ‘Taproom’, ubicat al carrer Jaume Ribó 4, permet sentir-se proper i crear un vincle amb un producte del tot badaloní, de fet els mateixos socis de la Catalan Brewery et serveixen les seves birres. Una barra amb deu tiradors propis, la proximitat amb la fàbrica i els seus propietaris, multitud de birres i les ganes d’ensenyar i aprendre els uns amb els altres són les característiques que defineixen aquest espai. A més, un cop allà també es pot visitar i descobrir la seva fàbrica, conèixer el procediment per fer la birra amb aigua de Badalona, fer un tast…
En definitiva, tant si sou amants o no de la cervesa, visitar un ‘Taproom’ és una experiència per aprendre amb bona companyia.