Si heu anat al restaurant ‘Què s’hi cou’, segur que per les postres heu demanat les ‘torrijas’ -quan en tenen, sempre les recomanen-. I si no ho heu fet, ja les podeu tastar la pròxima vegada.
Les torradetes de Santa Teresa o ‘torrijas’, com la majoria de les postres del ‘Què s’hi cou’, són obra de la Pili. Tradició, bon gust i entusiasme són els ingredients comuns de tots els seus plats.
Avui parlem de les ‘torrijas’: “La meva àvia no sabia cuinar gaires plats, però en tenia quatre o cinc que eren boníssims, com ara el fricandó o les torradetes de Santa Teresa”, explica la Pili. A més, diu que la seva intenció sempre ha estat mantenir la recepta clàssica: “Vam incorporar les torradetes a la carta perquè sempre han agradat molt. Moltes vegades s’intenta modernitzar la recepta, però a mi m’agraden les clàssiques… Aquelles que recordem de les nostres àvies”.
En el ‘Què s’hi cou’ ha arribat a fer-ne vuitanta amb un sol dia. Avui, a Revista de Badalona, ens descobreix la seva recepta:
Ingredients:
- 20 llesques de pa una mica gruixudes, d’uns 2 cm.
- 1/2 litre de llet
- Canyella en pols
- 6 ous
- Sucre
- 1 litre d’oli de gira-sol
Procés:
- En una safata una mica fonda poseu les llesques.
- Afegiu la llet pel damunt, que cobreixin el pa. Acte seguit, afegim un polsim de canyella per sobre de cada llesca.
- Poseu l’oli en una paella gran a foc viu. Mentrestant bateu els ous en un bol fondo.
- Aneu sucant cada llesca als ous i poseu-les a fregir.
- Quan s’inflin i agafin color, es giren.
- Un cop cuites es treuen i es posen en paper absorbent.
- Encara calentes s’arrebossen en sucre i es posen en una altre safata.
I ja està… Que us aprofitin les ‘torrijas’!!!!
Si, són boníssimes.
Les he menjat i tenen el mateix gust que les de la meva mare